Услуга

Онкологията идва от древногръцките думи Ὄγκος - подуване, набъбване и λόγος – знание. Тя е клон на медицината, която изучава доброкачествени и злокачествени тумори, механизмите и моделите на възникван
онкология

Онкологията идва от древногръцките думи Ὄγκος - подуване, набъбване и λόγος – знание. Тя е клон на медицината, която изучава доброкачествени и злокачествени тумори, механизмите и моделите на възникване и развитие на методи за профилактика, диагностика и лечение.

Онкологичните заболявания представляват огромен и разнообразен клас от заболявания. Раковите заболявания са системни и засягат по един или друг начин, всички органи и системи на човека. Има много форми на рак и възможности за лечение. Въпреки че пациентите често възприемат диагнозата като смъртоносна, не всички тумори водят до фатален край.

В днешно време се използват различни терапии за лечение на туморни образования - операция (хирургична) за отстраняване на тумора и / или метастази; палиативни операцията (т.е., елиминиране на обструкцията на дихателните пътища в храносмилателния тракт или неоперабилен тумори); облъчването на туморни метастази и йонизиращо лъчение; цитостатици и / или цитотоксична химиотерапия; имунотерапията с цел стимулиране на собствената противотуморен имунитет на организма; хормонална терапия за хормонално и / или хормон-зависими тумори; фотодинамичната терапия; насочени терапии - лечение на тумори с лекарства, които действат директно върху целевата клетка и минимален ефект върху здрави органи.

2015-12-11T19:02:15+01:00
Моля изчакайте!