Background Image
Doctor Image

Д-р Акрабова е от Пловдив. Завършва английската гимназия, а родителите и – и двамата лекари, нямат нищо против дъщеря им да сбъдне мечтата си и да стане актриса.

Кандидатства медицина и ВИТИЗ, но в крайна сметка, везните натежават в полза на хуманната професия. Завършва МУ – Пловдив през 1977 г. и разпределението изпраща младата лекарка на работа в гр.Хасково. От 1978 е асистент по пато-физиология във ВМИ – Пловдив. Оказва се, че преподавателската и експерименталната работа не и е достатъчна, а гастроентерологията е „нейната“ специалност!

„Медицината изисква да и се посветиш изцяло, а хирургията – да бъдеш отдаден до край!“, казва д-р Акрабова. „Майка ми беше хирург, и когато трябваше да избирам специалност, аз вече бях наясно с приоритетите си и насоката, в която исках да се развивам като лекар.“

През 1993 г. д-р Акрабова става главен асистент в УМБАЛ „Св.Георги“, а в Еврохоспитал е от самото и създаване. Началник е на сектора по гастроентерология. Идва с удоволствие на работа и се чувства благословена да работи и да обучава младите лекари-специализанти. „Най-важното нещо, на което искам да ги науча е да обичат пациентите и да овладяват медицината в дълбочина!“, споделя д-р Акрабова и допълва: “Искам младите ми колеги да имат добро отношение към пациентите и да мислят до леглото на болния! Да бъдат честни – да си признаят, когато не знаят нещо и да не престават да питат и да четат!“ Д-р Акрабова е  член на Българското дружество по гастроентерология. Участвала е с доклади и постери на много конгреси и конференции в България и чужбина.

Има множество публикации, статии и учебници. Завършила е курс по Ендоскопия и е специализирала във Франция, Холандия, Любляна. Владее английски, френски и руски език.

Всяка вечер си ляга с книга, а грижите за цветята в градината и носят спокойствие през деня. Мечтата на д-р Акрабова да стане актриса е въплътена в любовта и към театъра, киното и операта. Планинарството е другата и страст, но нещото, което и носи истинско удоволствие и удовлетворение е обичта на пациентите!                                                                                                                                                                          

  • Гастроентерология
  • Работи със здравна каса
  • Платен
  • Английски
  • Български
  • Руски
  • Френски
Понеделник
Втopник
Сpядa
Чeтвъpтък
Пeтък
Събoтa
Неделя
Понеделник
 
Втopник
 
Сpядa
 
Чeтвъpтък
 
Пeтък
 
Събoтa
 
Неделя
 

д-р Пенка АкрабоваПловдив, Коматевско шосе 79

МЦ:

телефон: 032/ 20 70 05; 032/ 39 88 00
Email: mc@eurohospital.bg
Лаборатория

телефон: 032/ 39 88 08
Email: lab@eurohospital.bg
Образна диагностика:

телефон: 032/ 39 88 09
Email: rentgen@eurohospital.bg
Автобусна линия 1, 20 и 27

Коматевско шосе 79

Онлайн репутация на Специалист

Мнения, коментари и оценка за д-р Пенка Акрабова

  • Image not visible
Моля изчакайте!
Само регистрирани потребители могат да използват тази опция.