Услуга

Уроло́гията идва от древногръцки οὖρον и λογία — област на клиничната медицина, която изучава етиологията, патогенезата, отделителната система, мъжката репродуктивна система, заболяванията на надбъбре
бъбреци

Уроло́гията идва от древногръцки οὖρον и λογία — област на клиничната медицина, която изучава етиологията, патогенезата, отделителната система, мъжката репродуктивна система, заболяванията на надбъбречните жлези и други патологични процеси в ретроперитонеалното пространство и разработва методи за лечение и профилактика.

Урологията е хирургична дисциплина. Затова, за разлика от нефрологията, урологията се фокусира главно върху въпросите за хирургичното лечение. В кръга на професионалната компетентност на уролога е да помогне при различни видове заболявания на простатата (простатит, аденом); мъжки и женски стерилитет; влошаване на мъжката потентност; заболявания на пикочната и отделителната система (цистит, уретрит, пиелонефрит, уринарния каменна болест и т.н.), бъбреците и надбъбречните жлези;

Съвременната урология разполага с модерно оборудване и технологии за производство на навременна и точна диагностика, включително Ehouretrografiya - ултразвуково изследване на уретрата и пикочния мехур.

Радиочестотната топлинна терапия е лечение на простатит и доброкачествена хиперплазия на простатата, на базата на нехирургични техники. Лечението се извършва чрез излагане на радио вълни с определена честота, насочени към засегнатите райони на простатата, докато здравата тъкан остава незасегнат. Процедурата е напълно безболезнено.

2015-12-11T20:13:10+01:00
Моля изчакайте!