Спазвайте гореспоменатите съвети и няма да имате проблеми с тонуса и здравето си, въпреки работата пред компютъра в продължение на 8 часа дневно.
forma ofis

Съвременните офиси могат да изглеждат като работно място мечта. Това, което повечето хора не осъзнават, са многобройните негативни ефекти, които продължителното седене пред компютъра може да има върху здравето. Болките в кръста и гърба са само част от оплакванията, които се срещат при хора, чиято работа е предимно на бюрото пред компютъра.

Ако следвате няколко лесни съвети, можете да запазите тонуса и доброто си здраве, въпреки че стоите по 8 часа седнали.

Не пропускайте да използвате свободното си време, за да се натоварвате физически

Защо не ходите пеша или с колело на работа? Така със сигурност ще се освежите, но и ще ободрите тялото си преди седенето пред компютъра. Не изпускайте възможност да се качвате по стълбите, а не чрез асансьора и използвайте всеки възможен момент, за да се раздвижите.

Давайте си почивка от седенето

Най-големият ви враг е продължителното седене, което може да окаже негативно влияние върху здравето ви. Неправилната поза на седене може да доведе до напрежение в ставите и гърба. Разхождайте се на всеки половин час.

Наспивайте се добре

Позволявайте на тялото и ума ви да получат почивката, от която се нуждаят, за да продължат да функционират нормално. Липсата на сън може да окаже пагубно влияние върху здравословното ви състояние. Недоспиването води до лесно раздразнение, унилост и демотивация. Ако имате проблеми със съня, потърсете решения за справянето им, тъй като в бъдеще последствията могат да са неблагоприятни.

Яжте здравословно

Спазването на добра диета, която отговаря на начина ви на живот е най-доброто решение за поддържане на добра форма. В много случаи хората са склонни да се хранят с трудно разградими мазнини, въглехидрати и захар, което натоварва храносмилателната система и води до напълняване. Затова спазвайте ограничения, след като се уверите, че вашата диета е добре балансирана и че се вписва в тренировъчния ви режим.

Щадете ръцете си

Поради факта, че ръката е постоянно на мишката и то в една и съща позиция, е много вероятно да развиете синдром на карпалния канал. Ще разберете, че страдате от него, когато често усещате изтръпване в палеца, показалеца и средния пръст - причинени от постоянното налягане върху медианния нерв. Избягвайте да дъrжите ръката върху мишката в една и съща поза и правете редовно масажи на китките.

Спазвайте гореспоменатите съвети и няма да имате проблеми с тонуса и здравето си, въпреки работата пред компютъра в продължение на 8 часа дневно.Публикувано от : Анна Аспарухова
2017-07-03T10:35:24+02:00

Онлайн репутация за Статия

Мнения, коментари и оценка за Препоръки как да поддържате добра форма, въпреки че работите в офис

Моля изчакайте!