Пластични операции на гърдите

Интервенциите на бюста са сред най-търсените естетически козметични процедури в пластичната хирургия. Причините за подлагане на козметична операции могат да бъдат различни, а видът на подхода и планираните процедури имат за цел да удовлетворят нуждите на пациента в зависимост от неговите нужди и желания.
Начало        

Интервенциите на бюста са сред най-търсените естетически козметични процедури в пластичната хирургия. Причините за подлагане на козметична операции могат да бъдат различни, а видът на подхода и планираните процедури имат за цел да удовлетворят нуждите на пациента в зависимост от неговите нужди и желания.

Сред най-разпространените естетични и реконструктивни процедури на гърдите са:

• корективна аурикулопластика
• аугментационна мамопластика
• редукционна мамопластика
• мастопексия
• абдоминопластика

Повдигане на бюста

Повдигането на бюста е често срещана процедура в пластичната хирургия. Еластичността на кожата намалява с течение на живота, женската гърда търпи различни промени, особено след бременност, раждане и кърмене. Рязка промяна в теглото също може да предизвика нежелани промени във формата и стегнатостта на гърдите. Хирургичното повдигане на гърдите има за цел да възстанови и подобри формата, стегнатостта и усещането чрез относително проста корекция.

Намаляване на бюста

Намаляването на бюста е процедура, търсена от пациентки с голям бюст, при които е налице физическа болка и дискомфорт, пренапрежение на гръбначния стълб и кръстната област. Тази коригираща процедура има за цел да облекчи тялото, да намали дискомфорта и увисването, както и да подобри общото състояние и самочувствието на пациентите.

Увеличаваане на бюста чрез импланти

Увеличаване на бюст с импланти чрез оперативно поставяне на силиконови импланти може да се прави при различни случаи:

• при козметично уголемяване на гърдите
• при нужда от възстановителни операции на гърдите
• при асиметрия (анисомастия)
• в случаи на промяна и загуба на обем при рязка промяна в теглото, раждане, кърмене
• при мастектомия (резекция на гърда)

Операциите за уголемяване на бюста имат за цел да възстановят изгубен обем или да увеличат съществуващия с цел да се подобри увереността и самочувствието.

Реконструктивни процедури

Реконструкциите на гърдите имат за цел да възстановят бюста след различни увреждания като постоперативни белези, премахване на тъкан (напр. при гинекомастия), или корекция след други оперативни процедури (напр. при мастектомия) и др.

Корекция на гърдите при мъжете

Оперативната корекция в областта на гърдите се налага и при мъжете в определени случаи. Хирургична корекцията на гърдите при мъжете има за цел премахването на абнормно развитата тъкан и подобряване на общото състояние на пациента.

Гинекомастия

Гинекомастията представлява доброкачествено увеличаване на гръдните жлези при мъжете, което обичайно протича в две разновидности – истинска (с увеличаване на тъканта на млечната жлеза) и лъжлива гинекомастия (с отлагане на мазнини в тази област).

Сред най-честите причини за развитието на състояние на гинекомастия са:

• бъбречна недостатъчност
• чернодробни заболявания
• нарушен синтез на мъжките полови хормони - андрогените
• при прием на определени лекарства*
• идиопатична гинекомастия**

* Някои медикаменти за третиране на високо кръвно налягане въздействат на рецепторите на андрогените (мъжки полови хормони) като понижават действието им или го блокират. В определени случаи могат да възникнат усложнения, които да окажат токсично въздействие в тестисите и други жлези. Медикаментозната гинекомастия често преминава без значителни нарушения след прекратяване на приема на медикаментите-причинители.

** Така наречената идиопатична гинекомастия представлява заболяване без уточнен произход. В случаите на клинична картина, която отхвърля физиологичната гинекомастия често се поставя диагноза „идиопатична гинекомастия“ – заболяване с неизвестен произход.

 

Препоръчани клиники за такъв тип заболявания

Моля изчакайте!