Услуга

Пластичната хирургия е хирургия, насочена към премахване на дефекти и деформации на орган, тъкан или повърхността на човешкото тяло. Най-разпространената пластична хирургия е корекцията на носа, бради
пластична хирургия

Пластичната хирургия е хирургия, насочена към премахване на дефекти и деформации на орган, тъкан или повърхността на човешкото тяло. Най-разпространената пластична хирургия е корекцията на носа, брадичката и ушите, стягането на кожата на лицето, челото и шията, блефаропластиката, вежди, корекцията на устните, ботокс инжекции; липосукция на корема и талията, увеличение, намаление и корекция на гърдите, хълбока аугментация, липосукция в зона "гащи", промяна на формата на малки и големи срамни устни.

Plastikos“ на гръцки език означава "създаде форма", на латински „plasticus“ - скулптуриране, оформяне - тези думи най-добре показват какво правят пластичните хирурзи. През цялата история на медицината е имало период, когато се е практикувал операция за реконструкция на външен вид на лицето. В Египет, например, когато се изобретява папируса (1600 BC. Е.), хирурзите се грижат за естетическите аспекти. Може да се предположи, че на базата на хирургичната техника, описана в папирусите, лежат по-древни знания, които ни дава още по-ранна дата - около 3000 г. пр.н.е.. д.

В Индия, в 800 г. пр.н.е. хирурзите са били в състояние да направят пластична операция за коригиране на носа с помощта на кожата от челото или бузите. В китайската медицина също има документи, доказващи наличието на пластична хирургия.

Пластичната хирургия може да бъде разделен на два основни вида - реконструктивна и естетична. Реконструктивната пластична операция помага в премахването на изкривяването, дефекти в тъканите и органите, и възстановяване на техните методи и функции. Такива операции се провеждат при хора, които са били ранени или с вродени дефекти. Естетичната пластична хирургия е прилагането на методите на пластичната хирургия за подобряване на външния вид. Чрез тези операции хората изглеждат не само по-млади, но и се чувстват по-красиви. Един от най-популярните естетически пластична хирургия е липосукцията.

2015-09-27T10:11:08+02:00
Моля изчакайте!