Услуга

Пластичните и естетически хирурзи са специалисти, завършили козметична (естетична) хирургия
пластичен хирург

Пластичните и естетически хирурзи са специалисти, завършили козметична (естетична) хирургия. Това е медицинска специалност, с предмет на дейност - разкрасяване – корекции на естетични несъвършенства при пациенти в състояние на клинично здраве, без здравен проблем в областта на извършваната промяна.

Понятието „естетика” е от гръцки език и означава „изкуство за създаване на красота”, а понятието „козметика” е от латински език и означава „средствата за постигането на красотата”.

Обект на пластичните и естетическите хирурзи са клинично здрави пациенти, които желаят корекция на нормални за здравето външни форми, обеми, ъгли и пропорции на части от лицето, тялото, структурата и формата на подкожните тъкани, както и качеството на кожната покривка.

Пластичната и естетическа хирургия обхваща медицински познания, техники и преценки, необходими за прецизна диагностика и корекция на нарушенията в естетиката на лицето, тялото, крайниците и кожата на клинично здрави пациенти.

Изискват се задълбочени познания за естетиката и красотата на базата на топографската анатомия и физиологията на човешкото тяло. Основните изисквания за красотата и естетиката са описани в историята на изобразителните изкуства.

За постигането на тези цели се използват тясно специализирани хирургични, дерматологични и общо медицински принципи, методи и средства.

Пластичната и естетическа хирургия е с интердисциплинарен характер и включва инвазивни, микроинвазивни и неинвазивни медицински намеси. Същата се прилага единствено за разкрасяване на пациенти, като се цели придаване на по-естетични пропорции, форми и външен вид на кожата, лицето, тялото и крайниците, както и подмладяване с минимални външни белези.

2016-02-02T11:14:44+01:00
Моля изчакайте!