Офталмология
очни болести

ОТДЕЛЕНИЕ ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ  

Модерно отделение, специализирано в най-съвременните методи за профилактика, диагностика и лечение на очните заболявания.  

ОСНОВНА ДЕЙНОСТ:

1. КАТАРАКТА (вътрешно перде). Съвременна хирургия с тунелен разрез, факоемулсификация, имплантация на вътреочна леща, възможности за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

2. ГЛАУКОМА. Отделението предлага всички най-нови методи за ранна диагностика и лечение на първична и вторична глаукома. Извършва се съвременно хирургично лечение на глаукома, включително с  поставяне на експрес  глаукома стент.

3. БОЛЕСТИ НА РЕТИНАТА И СТЪКЛОВИДНОТО ТЯЛО. Отделението разполага с ОСТ /очен скенер/ за диагностика на заболяванията на стъкловидното тяло и ретината. Извършва се микроинцизионна, безшевна хирургия на стъкловидно тяло и ретина, ендолазер и тампонада с газ или силиконово масло. Прилага се интравитреално инжектиране на кортикостероидни импланти (Ozurdex) при венозни очни оклузии (тромбоза на венозните съдове на ретината), интравитреално приложение на препарати при свързана с възрастта макулна дегенерация, оток на макулата при диабетна ретинопатия и др.

4. ТУМОРИ НА ОКОТО И ПРИДАТЪЦИТЕ (клепачи, конюнктива). Модерна диагностика и хирургично лечение на доброкачествени и злокачествени тумори на око и очни придатъци.

5. ОЧЕН ТРАВМАТИЗЪМ. Извършва се оперативно отстраняване на вътреочно чуждо тяло посредством хирургия на ретина и стъкловидно тяло; прави се реконструкция на преден и заден очен сегмент и др. манипулации.

6. ДЕФЕКТИ НА РОГОВИЦАТА. Покритие  с амниотична мембрана при булозна кератопатия, улкус, заболявания на конюнктива, рецидивиращ птеригиум.

7. ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ на клепачите и естетично-възстановителна хирургия.

Моля изчакайте!