Услуга

Нефрология се занимава с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания
бъбреци

Нефрология се занимава с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания. При болестите на бъбреците съществува риск за развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Специалистът по нефрология лекува заболявания като остра бъбречна недостатъчност — внезапно спиране на бъбречната функция, хроническа бъбречна недостатъчност, гломерулонефрит, пиелонефрит или инфекция на долните пикочни пътища, хематурия (кръв в урината), камъни в бъбреците, рак на бъбреците - предимно клеткъчен карцином на бъбреците, бъбречно заболяване при системни заболявания на съединителната тъкан.

Специалистите по нефрология могат да бъдат и уролози - хирурзи, специализирани в лечение на бъбречни заболявания, които подлежат на хирургично лечение на рак на бъбреците или камъни в бъбреците.

За да се диагностицира едно бъбречно заболяване, нефрологът трябва да проведе различни лабораторни тестове като проверка на нивата на урината, креатинин, електролити, калций и фосфат. Проверява се също и скоростта на утаяване на еритроцитите анализ на C-реактивния протеин.

Нефрологът назначава набор на проби урина за 24 часа. Това предоставя ценна информация за филтриране на способността на бъбреците, както и на нивото на загуба на протеини при някои заболявания на бъбреците. 

2016-02-28T17:41:52+01:00
Моля изчакайте!