Услуга

Кардиохирургията или сърдечната хирургия е хирургия и кардиология, която елиминира сърдечно-съдовата система. По-специално, сърдечната хирургия е ...
сърце

Кардиохирургията или сърдечната хирургия (сърдечно-съдова хирургия в САЩ и кардиохирургия) е хирургия и кардиология, която поддържа и възстановява сърдечно-съдовата система. По-специално сърдечната хирургия е най-ефективният начин за лечение на заболяване на коронарната артерия, за да се предотврати развитието на инфаркт на миокарда.

Хирургичната интервенция е необходима в случаите на заболявания на сърдечно-съдовата система, които се случват достатъчно често. Това се случва в случаите, когато консервативното лечение е неефективно, тъй като болестта прогресира, или когато пациентът е потърсил помощ твърде късно.

Заболяванията на сърдечно-съдовата система са внезапни. Заболяванията, при които се налага намесата на сърдечно-съдовата хирургия, са коронарна болест на сърцето, инфаркт на миокарда, и атеросклероза.

Коронарната болест на сърцето е най-често в частта на сърдечно-съдовата хирургия, болестта се овладява с коронарен байпас. Но може би най-безценна е ролята на сърдечно-съдовата хирургия при елиминирането на вродени аномалии в съдовете на сърцето и кръвоносните съдове.

2016-01-10T14:30:58+01:00
Моля изчакайте!