Background Image
Doctor Image

Д-р Шидеров е роден в Свиленград, но още от 10 годишен заживява в Пловдив. Причината – майка му, която  е кардиолог, печели конкурс в пловдивска болница и цялото семейството се премества в града на тепетата. Баща му също е лекар – хирург.

Като типичен представител на зодия Лъв, д-р Шидеров е категоричен, че никога не е искал да има друга професия, а и никой не би могъл да го спре! След като завършва гимназия, кандидатства в МУ –Пловдив, а в пети курс решава, че неговата специалност е ортопедия и травматология.

Проф.Жельо Желев и проф.Ставрев са хората, които до голяма степен предопределят това. Дипломира се и започва работа като хирург в гр.Пещера. Връща се в Пловдив и продължава  в III-та хирургия, след което придобива специалност „Ортопедия и травматология“. 18-те години интензивна и  денонощна работа в УМБАЛ „Св.Георги“ обаче, са школата, която го прави това, което е днес. Спомня си за това време с особен блясък в очите и е доволен, че вече не дава нощни дежурства!

Никога няма да отиде да работи в чужбина, а в „Еврохоспитал“ с удоволствие предава опита и знанията си на няколко специализанти. „Те имат хъс и им стиска да работят!Важното е да видят на живо как се прави, а останалото ще го прочетат в учебниците!“, споделя д-р Шидеров. За ортопедията казва, че има и доста физически труд и това е причината да има по-малко жени в тази специалност. Благодарен е на съдбата, че на два пъти му дава шанса да покаже изключителен професионализъм и виртуозност, реимплантирайки отрязаните ръце на една жена и на  20 годишно момче. Няма да забрави 12 часовите операции, с един-единствен час почивка! Най-важното за него обаче, е че и  двата случая завършват успешно и пациентите са спасени.

На въпроса ми: “Какво е хобито Ви?“, д-р Шидеров отговаря: “Работата ми!“. Прибира се вкъщи, за да спи, но нещото, за което винаги открадва малко време е родният Свиленград.

  • Ортопедия и травматология
  • Работи със здравна каса
  • Платен
  • Английски
  • Български
Понеделник
Втopник
Сpядa
Чeтвъpтък
Пeтък
Събoтa
Неделя
Понеделник
 
Втopник
 
Сpядa
 
Чeтвъpтък
 
Пeтък
 
Събoтa
 
Неделя
 

Д-р Свилен ШидеровПловдив, Коматевско шосе 79

МЦ:

телефон: 032/ 20 70 05; 032/ 39 88 00
Email: mc@eurohospital.bg
Лаборатория

телефон: 032/ 39 88 08
Email: lab@eurohospital.bg
Образна диагностика:

телефон: 032/ 39 88 09
Email: rentgen@eurohospital.bg
Автобусна линия 1, 20 и 27

Коматевско шосе 79

Онлайн репутация на Специалист

Мнения, коментари и оценка за Д-р Свилен Шидеров

  • Image not visible
Моля изчакайте!
Само регистрирани потребители могат да използват тази опция.