Background Image
Doctor Image

Д-р Венцеслав Джурков, дм е потомствен лекар. Когато баща му заминава на работа в Алжир, той е на 10 години. Там научава френски език, а след това завършва елитната гимназия „Лиляна Димитрова“. Мечтае да стане инженер, заради  влечението си към точните науки, но намесата на по-големият му брат, наклонява везните в полза на медицината. Когато в III-ти курс се среща за първи път с пациенти, сърцето му подсказва, че това е неговата професия! И до днес работата му в кабинета продължава да му носи истинско  щастие и огромно удовлетворение.

Завършва  МУ – Пловдив през 1984 г., а по-късно започва работа в Спешно хирургично отделение. Д-р Бахчеванска е човекът, който запалва интереса му към гастроентерологията  и през 2007 г. защитава дисертация на тема "Ерадикация на Хеликобактер пилори при пациенти със и без кръвоизливи на горния отдел на храносмилателния тракт". От 1993г. д-р Джурков е асистент към клиниката по гастроентерология и хепатология на УМБАЛ "Св. Георги". През 2006 г. се запознава с д-р Кърпарова, която специализира там и така, заедно с още един приятел, решават да създадат проекта – „Еврохоспитал“. И тъй като гастроентерологията върви ръка за ръка с хирургията, идеите и мащабите се разрастват. И така,  на 15 март 2012 г.  МБАЛ „Еврохоспитал“ приема първият си пациент! Д-р Джурков си спомня с носталгия за времето, когато с много ентусиазъм и средства, болницата е построена за по-малко от година! Днес, тя вече е едно от най-модерните и утвърдени  здравни заведения в Южна България, в което работят доказани специалисти. „Никога не съм искал да бъда Управител!“, споделя д-р Джурков, но му се налага!

Като типичен представител на зодия Близнаци, новото винаги е било предизвикателство за него. И колкото по-заплетено и сложно, толкова по-интересно. До следващата новост... А медицината е една благодатна в това отношение област, допълва той. Когато сваля докторската титла от раменете си, идва време за семейството, дома, приятелите. И разбира се, за спорта! Тича, кара колело и плува всеки ден! Дори при -3 градуса! Грижи се сам и за градината, в която има почти 200 дървета! Но най-голямата му страст си остава – музиката! Съпругата му е стоматолог, а дъщерята е наследила професията на своята майка. Само веднъж в живота си е искал да замине в чужбина, но е останал тук, защото смята, че камъкът си тежи на мястото и защото не иска да се примири, че всичко хубаво се случва извън България! И допълва, че неговата „рожба“ – „Еврохиспитал“ е доказателство за това!

  • Гастроентерология
  • Работи със здравна каса
  • Платен
  • Английски
  • Български
Понеделник
Втopник
Сpядa
Чeтвъpтък
Пeтък
Събoтa
Неделя
Понеделник
 
Втopник
 
Сpядa
 
Чeтвъpтък
 
Пeтък
 
Събoтa
 
Неделя
 

Д-р Венцеслав ДжурковПловдив, Коматевско шосе 79

МЦ:

телефон: 032/ 20 70 05; 032/ 39 88 00
Email: mc@eurohospital.bg
Лаборатория

телефон: 032/ 39 88 08
Email: lab@eurohospital.bg
Образна диагностика:

телефон: 032/ 39 88 09
Email: rentgen@eurohospital.bg
Автобусна линия 1, 20 и 27

Коматевско шосе 79

Онлайн репутация на Специалист

Мнения, коментари и оценка за Д-р Венцеслав Джурков

  • Image not visible
Моля изчакайте!
Само регистрирани потребители могат да използват тази опция.