Background Image
Doctor Image

През 1994 г. се дипломира в МУ – София, медицина. От 1996 г. в продължение на 10 години работи в Детска неврологична клиника, СБАЛНП „Св. Наум”, а от 2006 г.- в Клиника по нервни болести, УМБАЛ „Александровска” като лекар – главен асистент. Притежава две специалности – невролог и детски невролог.

Научните й интереси са в областта на невромускулните заболявания и наследствените неврологични заболявания. През 2005 г. защитава дисертация на тема: „Генотип-фенотип корелации при седем форми на болестта на Щарко-Мари-Тут”, издава монография за заболяването. Автор и съавтор е на над 70 публикации в български и международни реферирани списания по неврология и генетика. Участва в идентифицирането на шест нови заболявания в сътрудничество с проф. Ивайло Търнев и колеги от България, Европа, Америка и Австралия.

През 2001 г. специализира в УБ в Хановер, Германия, а през 2008-2009 г. е стипендиант на Александър фон Хумболдт Фондацията във Фридрих-Баур-Институт в Мюнхен, Германия. През 2004 г. печели наградата на името на проф. д-р Асен Хаджиолов „Млад учен на годината” на Медицински факултет, МУ-София.

През 2012 г. придобива длъжност „доцент” към Катедрата по неврология на МУ - София. Секретар е на Българското дружество по невромускулни заболявания (www.nmd-bg.com). В последните години активно работи за изграждане на мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на невромускулните заболявания в България в рамките на български и Европейски проекти TREAT-NMD и CARE-NMD.

  • Нервни болести
  • Безплатен
  • Работи със здравна каса
  • Платен
  • Български
Понеделник
Втopник
Сpядa
Чeтвъpтък
Пeтък
Събoтa
Неделя
Понеделник
 
Втopник
 
Сpядa
 
Чeтвъpтък
 
Пeтък
 
Събoтa
 
Неделя
 

Доц. д-р Велина ГергелчеваСофия, ул. Св. Георги Софийски 1

факс: 02/9230 646
umbal.alexandrovska@gmail.com
www.alexandrovska.com

Транспортни връзки:

Тролейбуси: № 2, 8, 9
Автобус: № 72
Маршрутни линии: 22, 27

Онлайн репутация на Специалист

Ефективност от лечението 100.00%
Прецизност 100.00%
Услужливост 100.00%
Познания 100.00%
Грижа към пациента 100.00%

Мнения, коментари и оценка за Доц. д-р Велина Гергелчева

мнение за Доц. д-р Велина Гергелчева от Stela Velikova

Впечатления:

Невероятен професионалист и Човек. Един от малкото, наел се, да помага на хората с невромускулни заболявания. Каквото и да напиша за нея ще е малко.

100%
Съвети:

Репутация
Ефективност от лечението
Прецизност
Услужливост
Познания
Грижа към пациента
  • Image not visible
Моля изчакайте!
Само регистрирани потребители могат да използват тази опция.