Услуга

Детската хирургия е самостоятелна специалност, клон на общата хирургия, която се занимава с лечението на вродени и придобити заболявания, характерни за детската възраст от раждането до навършването на
лекар

Детската хирургия е самостоятелна специалност, клон на общата хирургия, която се занимава с лечението на вродени и придобити заболявания, характерни за детската възраст от раждането до навършването на 18 години.

Детските хирургични болести и тяхното лечение имат своя особена специфика, която изисква те да бъдат лекувани от специално обучен детски хирург. Детето често не може да каже какво го боли. То не може да отговори на медицинските въпроси, и често не може да бъде търпеливо и кооперативно по време на изследването.

За да постигне отлични резултати от лечението детският хирург работи съвместно с акушер- гинеколози, неонатолози и педиатри, с което осигурява най-добрите възможности за лечението на хирургично болното дете.

Обект на дейност на детската хирургия са новороденото (аномалии на храносмилателния и уро-гениталния тракт, аномалии на белия дроб и сърцето, аномалии на опорно-двигателната система), детските злокачествени тумори, придобити спешни заболявания (неонатален илеус и перитонит, инвагинация, остър апендицит, изолирана или съчетана травма, гнойни белодробни процеси, болести на паренхимните органи, възпалителни заболявания на костите и меките тъкани), хернии и заболявания на тестиса.

Да оперираш дете изисква не само финес и сръчност, не само общи познания или универсална подготовка.

Необходимо е продължителен стаж и себеотдаване, проникновено разбиране на детската душа, възможности за равноправен контакт с детето. Операцията на едно дете изисква наличието на добре обучен и сработен екип - хирурзи, анестезиолог, реаниматор, операционни и анестезиологични сестри.

Децата се лекуват от екип компетентни професионалисти в специализирани клиники и отделения.

2016-03-18T07:57:11+01:00
Моля изчакайте!